Kayleigh Segaert

Award voor Duurzame Held 2021

Mowi Belgium heeft de Award voor Duurzame Held 2021 gewonnen.

Stad Brugge neemt deel aan de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september 2021, waarbij Vlaamse steden en gemeenten de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s ) in de kijker zetten. Hiervoor worden elk jaar 5 Duurzame Helden genomineerd, die uitblinken in hun duurzame aanpak en een inspirerend voorbeeld zijn voor Brugge. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn door de VN vastgesteld en zijn de maatstaf geworden voor duurzaamheidsbenaderingen en initiatieven om de ecologische voetafdruk te verkleinen.
Mowi Belgium NV werd door het Brugs stadsbestuur genomineerd en heeft de award gewonnen voor de pijler Prosperity (Welvarendheid). De SDG’s omvatten de 17 doelstellingen die gegroepeerd zijn in 5 clusters: People, Planet, Prosperity, Peace en Partnership.

Op woensdag 15 september mocht Kurt De Cock, Factory manager Mowi Belgium, de Award in ontvangst nemen, die officieel werd overhandigd door Burgemeester De fauw.
Als Duurzame Held is Mowi Belgium een ambassadeur voor de SDG’s tijdens de Week van de Duurzame Gemeente. Stad Brugge zal dan ook een week lang hun helden in de kijker zetten en lokale evenementen organiseren om zowel de SDG’s, de helden als duurzame lokale beleidsacties bekend te maken bij de bevolking.

Foto: vlnr: Peter Vangaever (Mowi Belgium), Burgemeester Dirk De fauw, Kurt De Cock (Mowi Belgium)