Pauline Verstraeten

'AboutSeafood' over vis in de voeding - nieuw op YouTube

Op 22 oktober jl. lanceerde het National Fisheries Institute (NFI)* het nieuwe YouTube kanaal ‘AboutSeafood’. Doel van ‘AboutSeafood’ is zowel professionals uit de gezondheidszorg als consumenten voor te lichten over de rol van vis in de voeding.

Je kunt je gratis op dit YouTube kanaal abonneren om de diverse videos te bekijken, waarin geregistreerd diëtiste Jennifer McGuire ingaat op verschillende issues en vragen wat betreft het eten van vis.

“Vis behoort tot de gezondste voedingsmiddelen van de wereld, maar toch bestaat er nog altijd veel verwarring over hoeveel je ervan moet/kunt eten, hoe het zit met het eten van vis door kleine kinderen en zwangere vrouwen, en hoe je vis in je eetpatroon kunt inpassen,” zei Jennifer McGuire.

In sommige video’s die je op ‘AboutSeafood’ aantreft, praat Jennifer met andere experts. “Door de gesprekken met collega’s uit de wereld van voeding, willen we mythen ontzenuwen en duidelijkheid geven over vis.”

Het kanaal biedt ook enkele kortere filmpjes waarin Jennifer ‘snelle weetjes’ over vis in de voeding deelt. De video’s zijn Engelstalig, maar zeker het bekijken waard als je meer wilt weten over de rol van vis in de voeding.

*Het National Fisheries Institute is een non-profit organisatie uit de Verenigde Staten, die zich toelegt op educatie over de veiligheid van vis, duurzaamheid en voeding.