Kayleigh Segaert

Aanhoudende problematiek visaanvoer

Mowi Belgium, een bedrijf met een lange geschiedenis en ervaring is er steeds trots op geweest u als klant en zakenrelatie te mogen kennen en beleveren.
We hebben ons steeds geëngageerd om onze afspraken op een correcte en gedreven manier na te komen, en u daarbij in de geest van een goede partnership de nodige service en ondersteuning te bieden.

 

Op vandaag beleven we een nooit geziene situatie:

Enerzijds worden we nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie die een totale onzekerheid van aanvoer en prijsevolutie inhouden. De aanhoudende lockdowns in de productieregio’s in Zuid-Oost Azië hebben de aanvoer volledig stilgelegd, en bij eventuele toekomstige hervatting moeten we met enorme vertraging rekening houden.
 
Anderzijds houdt de oorlog in Oekraïne en de boycot van witvis van Russische oorsprong een totale verstoring van de witvisaanvoer in.

De Russische aanvoer betekent immers een hoofdaandeel in de aanvoer van Alaska pollak en kabeljauw.

Dit zijn de twee belangrijkste rondvis-soorten waarvan de vangsten in Russische water respectievelijk 60 en ca 40% van het totale volume vertegenwoordigen. 

Het wegvallen of de onzekerheid van aanvoer heeft een niet in te schatten effect of impact op de beschikbaarheid en prijszetting van deze en andere vissoorten.
 
Dit alles plaatst ons vandaag de facto in een situatie van overmacht.

In deze omstandigheden kunnen we u onmogelijk een leveringsgarantie of prijsstabiliteit aanbieden.
We zullen wel al het mogelijke in het werk stellen om u een gezond en voedzaam visproduct tegen de best of meest betaalbaar mogelijke prijs aan te bieden.
 
We stonden erop u langs deze weg van de te verwachten moeilijkheden op de hoogte te brengen.  
We hopen met u dat de situatie zich zo snel mogelijk normaliseert zodat we zicht krijgen op de mogelijke perspectieven en u daarmee de nodige zekerheid en continuïteit te kunnen bieden.
 
Uw contact binnen onze firma zal u zeker verder informeren en ondertussen blijven we graag ter beschikking voor alle bijkomende informatie.