Kunstgalerij

DOiNK

Voor Mowi nam DOiNK de bestaande tekst Mowi’s value chain onder handen, een tekst die oorspronkelijk alle speerpunten omtrent het duurzaamheidsbeleid van Mowi bevat. DOiNK liet enkele woorden onbeschilderd waardoor een verborgen gedicht ontstaat met een universele boodschap. De verborgen boodschap in BLUE versterkt het idee dat we allen verantwoordelijk zijn voor het beschermen van onze (blauwe) planeet en het beperken van onze ecologische voetafdruk.

Pieter Boels 

Het werk MAKE WAVES NOT WASTE heeft meerdere lagen. De Engelstalige uitdrukking to make waves wordt meestal eerder negatief vertaald als 'voor opschudding zorgen' of 'aandacht trekken'. In de context van de huidige klimaatcrisis kan het ook geïnterpreteerd worden als 'wakker schudden'. Jaarlijks komt er een enorme berg afval in onze rivieren en zeeën terecht, met desastreuze gevolgen. Het lijkt maar niet door te dringen dat we op deze manier niet alleen de overige fauna en flora van onze planeet maar ook onszelf aan het vergiftigen zijn. Door op twee lagen te werken krijgt het kunstwerk diepte. Je kijkt als het ware door het oppervlak – waar net een golf lijkt te zijn gepasseerd – naar de bodem, waar het tweede deel van de slogan aan een spandoek doet denken. Een mooie manier vond Boels, om de SDG Leven in het water te illustreren.

Martine Jansen

Het werk Balance illustreert de dunne lijn waarop we balanceren als het gaat om de samenleving en de integratie hiervan in de natuur. De maatschappelijke impact van de mens is niet altijd in evenwicht met haar omgeving. We moeten hier duurzamer mee omgaan en kritisch durven kijken naar ons aandeel. 

Balance is een collage, opgebouwd met vlakken die als het ware in elkaar overlopen en zo één geheel vormen. Natuur (groen), water (blauw) en grijs (wonen) houden elkaar in evenwicht en vormen een harmonieus geheel. Jansen koos voor de SDG Duurzame steden en gemeenschappen die ze als inspiratiebron gebruikte voor haar werk in Balance.

 

 

Blancbec

Sébastian Eeckhaut is de eerste Belgische StreetArt kunstenaar die zijn muurschilderijen construeert met behulp van papieren vellen. Hij beschildert de papiervellen met felgekleurde graffiti en acrylverf en stelt ze nadien tentoon op openbare plaatsen. Blancbec koos voor de SDG Goede Gezondheid en Welzijn die hij verwerkte in zijn kunstwerk.

Liesbeth Spruyt

Het werk van Liesbeth Spruyt is een uitgepuurde abstracte lijntekening van een landschap in combinatie met beelden rond de thema’s ingevroren, vers, zuiver, ongerepte natuur, Scandinavische natuur, leven in de oceaan en gletsjer. Het werk werd gemaakt op een gerecycleerde doek en opgespannen rond een houten frame. Het opspannen van het specifieke type doek zorgt ervoor dat het werk semi transparant oogt. Het licht heeft invloed op de sfeer/beleving van het werk. Spruyt liet zich graag inspireren door de SDG Verantwoordelijke productie en consumptie.