Kan kunst de wereld redden?

Misschien. Misschien ook niet. 

Wat het antwoord op deze vraag ook is, bij Mowi Belgium willen we niet bij de pakken blijven zitten. Want duurzaamheid is al jarenlang één van onze grondbeginselen en prioriteiten. En via talrijke initiatieven maken we dit ook concreet. We stellen graag onze speerpunten aan jou voor. En omdat wij van kunst houden, doen we dat met kunst.

Mowi gaat voor een duurzame wereld  

Mowi leeft en werkt met de zee. Elke dag.  
De zee is onze belangrijkste bestaansreden.  
We zijn er afhankelijk van. Wij hebben ze nodig. 
En zij heeft óns nodig.  
Die harmonie - dat gezonde evenwicht - is één van onze belangrijkste drijfveren. De zorg voor het milieu zit dan ook diep verankerd in ons DNA. We 'maken' immers een natuurproduct. Het zal je dan ook niet verwonderen dat we proberen in alles wat we doen onze ecologische voetafdruk - de impact op het milieu - zo klein mogelijk te houden. 

En om te bewijzen dat dat geen loze woorden zijn, willen we je met dit initiatief graag laten zien hoe we dat doen. Hoe we zorg dragen voor het milieu. Welke acties we ondernemen. En op welke vlakken we allemaal actief zijn.  

We hebben er bewust voor gekozen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals of SDG’s) als leidraad te nemen. Want duurzaamheid gaat verder dan alleen de natuur beschermen.  

Met dit artistiek initiatief willen we je laten kennismaken met de verschillende domeinen waar wij als Mowi Belgium steevast op inzetten.

Verschillende SDG’s, verschillende manieren om ze in te vullen

Door wie konden we dit project het best in beeld laten brengen? Inderdaad, door geëngageerde kunstenaars die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Daarom selecteerden we een aantal kunstenaars die zich in hun kunstwerken lieten inspireren door onze vijf SDG’s.

Ook benieuwd naar het verhaal achter de kunstwerken? En hoe de kunstenaars uiteindelijk tot deze pareltjes zijn gekomen?