Kayleigh Segaert

Duurzaam ondernemen bij Mowi Belgium

Hoe geven wij bij Mowi Belgium gestalte aan duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen zit ons in het bloed: noblesse oblige. De aard van ons product zorgt ervoor dat we in alle aspecten van ons ondernemen duurzaamheid centraal stellen. In 2019 en 2020 heeft Mowi Belgium het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen ontvangen. Een jaaractieplan waarop het VCDO charter wordt toegekend moet minstens 10 acties bevatten binnen 4 van de 5 P’s om een bijdrage te leveren aan de SDG’s.

Inmiddels hebben we ook ons derde VCDO actieplan (2020-2021) gerealiseerd. Aangezien Mowi Belgium drie jaar op rij het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen behaalde en acties voor alle 17 SDG’s heeft voltooid, zal het ook het internationaal erkende UNITAR SDG Pioneer certificaat ontvangen in 2021. De 17 SDG’s zijn ondergebracht in 5 categorieën die invloed hebben op een duurzaam beleid namelijk de 5 P’s: Planet, People, Prosperity, Peace en Partnership.

Mowi Belgium mocht ook de Award voor Duurzame Held 2021 ontvangen van Stad Brugge. Deze award wordt uitgereikt aan bedrijven die uitblinken in hun duurzame aanpak en een inspirerend voorbeeld zijn voor de stad.