1. Iedereen zo gezond als een vis

Een goede gezondheid gaat boven alles. Voor iedereen.

Dat is één van de missies van Mowi Belgium. Kwaliteitsvoeding draagt daar in grote mate toe bij. En zo komen we onvermijdelijk uit bij vis. Want vis vormt één van de belangrijkste ingrediënten voor een gevarieerd, evenwichtig en gezond eetpatroon. Vis is immers rijk aan de omega 3-vetzuren EPA en DHA, lichtverteerbare eiwitten, vitaminen en mineralen. De eiwitten in vis bevatten alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft. Omdat ons lichaam EPA en DHA niet goed zelf kan aanmaken, moeten we ze uit onze voeding halen. Deze meervoudig onverzadigde vetzuren zijn van groot belang voor een gezond hart en verlagen o.a. het vetgehalte in ons bloed. 

 

Het spreekt voor zich dat we als visproducent er alles aan doen om zo gezond mogelijke vis te serveren. Dat is kristalhelder. Zo helder als de Noorse, Schotse en Ierse wateren waar onze zalm gekweekt wordt. Mowi Belgium wil immers bijdragen - door middel van verantwoorde viskweek en duurzame visvangst - tot de algemene gezondheid van iedereen. 

En niet alleen de gezondheid van onze klanten, maar ook die van onze eigen medewerkers. Op verschillende vlakken. Zo bieden we op de werkvloer bijvoorbeeld gratis fruit of verse soep aan, en zoveel mogelijk Fair Trade producten

Toch heeft gezondheid niet alleen met voeding te maken. We creëren ook een gezonde werkomgeving voor onze werknemers met ergonomische werkplekken, goede ventilatie, enz. We promoten actief de fiets voor het woon-werkverkeer via interessante leasecontracten en we zetten campagnes op om te stoppen met roken. En dit is nog maar een greep uit alle initiatieven waarmee we onze collega’s ondersteunen bij een gezonder leven.