Kayleigh Segaert

Rode poon: Vis van het Jaar 2017

 

Jaarlijks zet VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, samen met de visserijsector een vis van bij ons in de kijker. Dit jaar is de titel voor rode poon. Deze vissoort werd in 1994, 2002 en 2012 al eens uitgeroepen tot vis van het jaar.

Met zijn stevig, wit vlees en diepe smaak is rode poon ideaal voor de bereiding van visfumets, -soep en –stoofpotten. Verder kan deze vis op verschillende manieren klaargemaakt worden: bakken, stomen, grillen, pocheren, in papilloten, op de barbecue … Kortom: oneindig veel mogelijkheden.

 

 

Wist je dat rode poon …

  • Vooral een bijvangst is bij pladijs en tong?
  • Aangepast is om te leven op de zeebodem? Met hun buikvinnen ‘lopen’ ze als het ware over de zeebodem.
  • Ook nog 2 broertjes heeft: de grauwe poon en de Engelse poon?
  • Eerder roodbruin is van kleur dan rood? De Engelse poon daarentegen is wel rood van kleur.
  • Ook wel knorhaan genoemd wordt door het trillende geluid van zijn zwemblaas? 
Rode poon, Vis van het Jaar 2017

De rode poon is binnenkort ook tijdelijk in ons assortiment te verkrijgen.

Hou onze website zeker in de gaten!