Alaska Pollak

Alaska Pollak is een kabeljauwachtige vis, familie van de kabeljauw en koolvis, die in de noordelijke Stille Oceaan op 100 tot 300 meter diepte leeft. Het is een snel groeiende vissoort die tot 30 jaar oud kan worden, een lengte van 130cm en een gewicht van 18kg kan bereiken.

Alaska Pollak is een vissoort die volledig geëxploiteerd wordt. De toestand van de verschillende bestanden varieert sterk. In totaal kunnen we 12 bestanden onderscheiden. Deze bestanden leven verspreid over de volledige breedte van de subarctische noordelijke Stille Oceaan.

Duurzaamheid:

Het beheer van elk van de bestanden valt onder de bevoegdheid van nationale regeringen, zoals de Verenigde Staten, Japan, Rusland of Noord-Korea. Wanneer de bestanden de nationale wateren overschrijden, valt dit onder de bevoegdheid van internationale commissies. Er zijn weinig gegevens beschikbaar over de bestanden van Rusland en Noord-Korea. Dit in tegenstelling tot de Amerikaanse bestanden, die regelmatig door wetenschappers worden onderzocht en waarvan de resultaten worden gepubliceerd. Deze visserij wordt daarom vaak als de grootste duurzame visserij ter wereld beschouwd.

Alaska Pollak is beschikbaar met MSC-certificering.

In de keuken:

Het vlees van Alaska Pollak is iets grijzer dan van kabeljauw, iets droger en iets vaster van structuur. De vis heeft een milde smaak en is één van de meest efficiënte eiwitbronnen. Alaska Pollak is één van de meest veelzijdige vissoorten en is bovendien een gezonde keuze want laag in calorieën, koolhydraten en vetten. Deze vissoort leent zich voor verschillende soorten gerechten en visbereidingen.

Informatie

Commerciële naam
Alaska Pollak
Wetenschappelijke naam
Theragra chalcogramma
Familie
Gadidae
Herkomst
Noordelijk deel van de Stille Oceaan: Beringzee, Aleoeten, Golf van Alas
Productiemethode
Trawl, Hook
Vangstseizoen
December tot en met mei
Beschikbaar als
Diepvries
Beschikbare formaten
Porties, filets, voorgevormde tanagra, fishsticks, brochettes, rugstukken, plankje, nuggets, rolletjes, burger
Duurzaamheidsinformatie

msc