Zalm cancato met een topping van tomatensalsa
Ingrediënten
Porties:
10
Bereidingstijd:
30 minuten
10 porties
2
verse vleestomaten in blokjes
1
salamiworst
2
teentjes look, gepeld en geplet
1
botje bieslook
100 gr
gemalen kaas
grof zeezout
zwarte peper
paprikapoeder
Provençaalse kruiden
olijfolie
Bereidingswijze:
Wrijf de zalmporties in met de olie en de kruiden. Schik ze in een ovenschaal met de bovenkant van de vis naar beneden. Bedek alles met tomatenblokjes, salamischijfjes, geplette look en gemalen kaas. Voeg nog extra kruiden toe en giet wat olijfolie over het geheel.
Bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven aan 180° C.
Bestrooi de porties met de versgehakte bieslook en gebruik de losgekomen jus als saus. Laat alles nog wat verder garen in de oven op 70° C.
Tip: Dit gerecht kan je ook serveren met tagliatelle in de room.