Tilapiafilet met kerriesaus, wokgroenten, basmatirijst en koriander

Tilapiafilet met kerriesaus, wokgroenten, basmatirijst en koriander
Bereidingswijze: 

Leg de tilapiafilets op gastronormen met gaatjes en kruid met peper en zout. Stoom de tilapiafilets +/- 20 minuten op 75°C. Bak de versneden wokgroenten in wat arachideolie kort aan en kruid met peper en zout.

Haal het klokhuis uit de stoofappels en snijd deze in grove stukken. Stoof de ui en de appel en singeer met kerrie-poeder. Bevochtig met de visfumet en de kippenbouillon en laat eventjes doorkoken. Mix de saus en voeg de roux toe.

Voeg de kokosroom toe en kruid met peper en zout. Giet de rijst in een gastronorm en voeg er de groentebouillon bij. Stoom deze 20 minuten op 100°C en laat nog 10 minuten rusten. Rooster de sesamzaadjes licht bruin.

Leg de tilapiafilet op het bord, napeer met wat kerriesaus en leg er de wokgroenten bij. Schik er de rijst bij. Werk af met verse koriander en geroosterde sesamzaadjes.