Skrei met passionele venkelsalade

Bereidingswijze: 

Snij de venkel, look en de sjalotjes zeer fijn. Ontdoe de chilipeper van zijn zaadjes en snij deze in fijne reepjes. Warm de olie in een ruime bakpan, fruit hierin de sjalotjes en de chilipepers aan op matig vuur. Verhoog het vuur, voeg de venkel toe en bak kort aan, maar hou de venkel goed krokant.

Kruid de kabeljauw met peper en zout en bak op de velkant. Draai de vis om en laat deze nog enkele minuutjes verder garen in de oven op 160°C. Deglaceer de pan met kippenbouillon, voeg het sinaasappelsap toe en 1/3 laten inkoken. Voeg het passievruchtenvlees toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Werk dit eventueel af met een paar klontjes verse boter.

Overgiet de venkel met de saus en meng alles goed. Laat alles kort doorwarmen. Indien er boter in de saus zit, zorg ervoor dat de saus niet kookt.

Serveer de vis op de venkel en overgiet met de saus. Werk het geheel af met een takje groen van de venkel.

Smakelijk!