Krokant gebakken zalm met zoete sojasaus

Gebakken zalm met sojasaus
Bereidingswijze: 

Wrijf de zalmporties in met wat olijfolie. Kruid deze langs beide kanten met zeezout en gebroken peper. Bak de zalmporties goed bruin met het vel naar boven. Draai deze voorzichtig om en bak het vel tot een knapperige korst. Draai de vis voor een laatste maal om en bewaar ze in uw warmkast.

Bestrooi de pan met wat bloem en blus met sojasaus, dry sherry en water. Rasp de gemberwortel erbij met de geplette look. Roer het geheel en laat alles inkoken tot je een gladde saus bekomt.

Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Dresseer de vis met het vel naar boven en wat saus naast de vis om het krokant korstje niet te breken. Uiteraard serveren we nog saus afzonderlijk bij dit gerecht.

Tip: Serveer er nog ovengegaarde aardappelen bij samen met wat peultjes, een krokante salade en versier het geheel met verse kruiden.

Tip: De geplette look kan ook vervangen worden door lookpoeder.

Smakelijk!