Oven

oven

Voordeel: Aan vis in de oven heb je vaak weinig werk.

Hoe: Leg de vis in een ingevette ovenschaal en schenk er een beetje vocht bij om uitdrogen te voorkomen. Je kan de vis extra kruiden of er andere smaakmakers (bijvoorbeeld prei, paprika of citroen) aan toevoegen. Bereiden in de oven is ideaal voor hele vissen en papillotjes in aluminiumfolie of bakpapier gevuld met vis en groenten.

Tip: Om de sappigheid van de vis te behouden, laat je de vis best nog even doorgaren in de schaal of op het bord. Een portie vis die volledig 100% afgebakken uit de oven of pan komt, zal eventueel nog wat verder doorgaren in een pan of op een warm bord, wat de sappigheid mogelijk niet ten goede komt.

Bereidingstijd: Verwarm de oven altijd voor bij de bereiding van visgerechten. Voor visfilets of moten op 200°C, voor dikkere stukken op 175°C. Dunne visfilets moeten ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven, dikkere stukken 15 tot 20 minuten.