Nieuws

  • scampi burger

    Prijsuitreiking kookwedstrijd grootkeukenkoks

    Op 27 september vond de prijsuitreiking van de “kookwedstrijd voor grootkeukenkoks” in samenwerking met de West-Vlaamse en Oost-Vlaamse grootkeukenkoks plaats.

  • Fluctuaties in aanvoer van diverse platvissoorten uit IJsland

    De aanvoer van schar en hondstong vanuit de IJslandse wateren heeft het laatste half jaar een opmerkelijke daling vertoond. De vissen zijn te klein van formaat en mede daardoor zijn de aangevoerde volumes dusdanig verminderd dat ze te beperkt geworden zijn om ze nog op een economisch verantwoorde manier te kunnen verwerken en verkopen.

  • Rode poon

    Rode poon: Vis van het Jaar 2017

    Jaarlijks zet VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, samen met de visserijsector een vis van bij ons in de kijker. Dit jaar is de titel voor rode poon.

  • Staking IJslandse visserij houdt aan

    De in december begonnen staking van de IJslandse vissers houdt nog altijd aan, met grote impact op de aanvoer van verse vis.

  • Tongschar: Vis van het Jaar 2016

    Tongschar werd door de VLAM verkozen tot Vis van het Jaar 2016.

  • grootkeuken

    Prijsuitreiking "het beste grootkeuken-visgerecht"

    Op 26 mei vond de prijsuitreiking van de wedstrijd “het beste grootkeuken-visgerecht” in samenwerking met de West-Vlaamse grootkeukenkoks plaats.

  • Wedstrijd voor grootkeukenkoks

    De vereniging van West-Vlaamse grootkeukenkoks en Marine Harvest Pieters organiseren voor alle West-Vlaamse grootkeukenkoks een wedstrijd "Beste grootkeuken-visgerecht".

  • Gault&Millau Awards Grootkeuken 2015

    Op zondag 15 november werden tijdens de Horeca beurs de Gault&Millau awards voor Grootkeukenkoks toegekend.