Nieuws
Kan plantaardige voeding vis vervangen?
3 april 2023Steeds meer mensen kiezen ervoor om plantaardig te eten. Het principe is om minder of geen dierlijke producten te consumeren of om ze toch zo vaak mogelijk te vervangen door granen, bonen, noten, groente en fruit. Is dit wel de juiste keuze?
Culinaire inspiratie : op trendtour in Parijs
19 juli 2022Onlangs trok onze trendwatcher naar de Franse hoofdstad om zich te laten inspireren op het gebied van food & hospitality, maar ook om de nieuwste trends te ontdekken.
Mowi opnieuw de meest duurzame eiwitproducent
10 december 2021Mowi is voor het derde jaar op rij de meest duurzame eiwitproducent volgens de bekroonde Coller FAIRR Protein Producer Index, gepubliceerd op 1 december.
Geslaagde audits voor Mowi Belgium Brugge en Oostende
15 september 2020De sites van Mowi Belgium in Oostende en Brugge hebben hun jaarlijkse audit afgerond voor de verlenging van hun ASC-, MSC- en GLOBALG.A.P.-certificaat op 8 en 9 september 2020, en zijn beiden geslaagd voor deze audit.
Tweede certificering Duurzaam Ondernemen voor Mowi Belgium Brugge
27 juli 2020Voor het tweede jaar op rij is Mowi Belgium in Brugge bekroond met het VCDO-certificaat. VCDO staat voor ‘Voka Charter voor Duurzaam Ondernemen'. Dit jaar ontvingen 37 Vlaamse bedrijven het VCDO-certificaat.
Mowi investeert in innovatieve snorkelkooien tegen zeeluis
15 mei 2020Vanaf de zomer van 2020 start een project binnen enkele zalmkwekerijen in Noorwegen en Schotland waarbij gebruik gemaakt wordt van zogenaamde “snorkelkooien” die speciaal ontworpen zijn om het besmettingspercentage van zeeluizen op onze zalm te verminderen.