Nieuws

  • Beste Leverancier bij MSC Duurzame Vis Awards 2023!

    Op 3 oktober 2023 maakte de Marine Stewardship Council (MSC) de winnaars bekend van de Duurzame Vis Awards in België, waarbij Mowi België werd uitgeroepen tot één van de beste leveranciers van het land.

  • Kan plantaardige voeding vis vervangen?

    Steeds meer mensen kiezen ervoor om plantaardig te eten. Het principe is om minder of geen dierlijke producten te consumeren of om ze toch zo vaak mogelijk te vervangen door granen, bonen, noten, groente en fruit. Is dit wel de juiste keuze?

  • Culinaire inspiratie : op trendtour in Parijs

    Onlangs trok onze trendwatcher naar de Franse hoofdstad om zich te laten inspireren op het gebied van food & hospitality, maar ook om de nieuwste trends te ontdekken.

  • Mowi opnieuw de meest duurzame eiwitproducent

    Mowi is voor het derde jaar op rij de meest duurzame eiwitproducent volgens de bekroonde Coller FAIRR Protein Producer Index, gepubliceerd op 1 december.

  • Mowi Belgium Brugge is SDG Pioneer!

    Op dinsdag 26 oktober werden in Brussel de SDG Pioneer-certificaten uitgereikt door Alex Mejia, directeur van UNITAR, het VN-agentschap voor opleiding en onderzoek.

  • Award voor Duurzame Held 2021

    Mowi Belgium heeft de Award voor Duurzame Held 2021 gewonnen.

  • Mowi opnieuw uitgeroepen tot meest duurzame eiwitproducent

    Met trots mogen we aankondigen dat we voor het tweede jaar op rij de hoogste score behaalden in de Coller FAIRR Protein Producer Index.

  • Mowi investeert in innovatieve snorkelkooien tegen zeeluis

    Vanaf de zomer van 2020 start een project binnen enkele zalmkwekerijen in Noorwegen en Schotland waarbij gebruik gemaakt wordt van zogenaamde “snorkelkooien” die speciaal ontworpen zijn om het besmettingspercentage van zeeluizen op onze zalm te verminderen.

  • “Snelle groei van ASC dankzij het Global Salmon Initiative”, zegt het WWF

    De oprichting van het Global Salmon Initiative (GSI) in 2013 "zorgde voor een snelle opname van ASC-gecertificeerde zalm in de hele sector, wat ertoe geleid heeft dat nu ongeveer 40% van de zalmkwekerijen is gecertificeerd, waaronder 60% van de productie van GSI-leden", volgens een publicatie van het Wereldnatuurfonds WWF.

  • Maatregelen in verband met het coronavirus

    Door de ingrijpende impact van het coronavirus op de hele maatschappij, willen ook wij de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, onze klanten en onze leveranciers vooropstellen.

    Hierdoor zullen wij ook maatregelen treffen om een goed verloop van de productie en leveringen te kunnen garanderen.

Pages