Nieuws

  • Skrei: vis van het seizoen

    Skrei kabeljauw terug tijdelijk in ons assortiment!

  • De Zeeuwse mosselen komen er weer aan!

    Vanaf donderdag 6 juli 2023 kunnen de heerlijke Zeeuwse mosselen uit bodemcultuur terug bij u geleverd worden.

  • Kan plantaardige voeding vis vervangen?

    Steeds meer mensen kiezen ervoor om plantaardig te eten. Het principe is om minder of geen dierlijke producten te consumeren of om ze toch zo vaak mogelijk te vervangen door granen, bonen, noten, groente en fruit. Is dit wel de juiste keuze?

  • Noem niet elke kabeljauw zomaar Skrei

    Het vangstseizoen van de skrei is momenteel weer op volle gang. Zoals ieder jaar trekt de kabeljauw vanuit de ijskoude Barentszzee langs de Noorse kust naar de warmere Noorse kust om zich voort te planten in de eilandengroep van de Lofoten en Vesteralen.

  • Culinaire inspiratie : op trendtour in Parijs

    Onlangs trok onze trendwatcher naar de Franse hoofdstad om zich te laten inspireren op het gebied van food & hospitality, maar ook om de nieuwste trends te ontdekken.

  • Start van het Zeeuwse mosselseizoen

    Het nieuwe mosselseizoen gaat van start!

  • De maatjes zijn er weer!

    Het seizoen van de Nieuwe Maatjes staat weer voor de deur. Vanaf woensdag 15 juni 2022 kun je deze delicatesse terug geleverd krijgen.

  • Mowi opnieuw de meest duurzame eiwitproducent

    Mowi is voor het derde jaar op rij de meest duurzame eiwitproducent volgens de bekroonde Coller FAIRR Protein Producer Index, gepubliceerd op 1 december.

  • Mowi investeert in innovatieve snorkelkooien tegen zeeluis

    Vanaf de zomer van 2020 start een project binnen enkele zalmkwekerijen in Noorwegen en Schotland waarbij gebruik gemaakt wordt van zogenaamde “snorkelkooien” die speciaal ontworpen zijn om het besmettingspercentage van zeeluizen op onze zalm te verminderen.

  • “Snelle groei van ASC dankzij het Global Salmon Initiative”, zegt het WWF

    De oprichting van het Global Salmon Initiative (GSI) in 2013 "zorgde voor een snelle opname van ASC-gecertificeerde zalm in de hele sector, wat ertoe geleid heeft dat nu ongeveer 40% van de zalmkwekerijen is gecertificeerd, waaronder 60% van de productie van GSI-leden", volgens een publicatie van het Wereldnatuurfonds WWF.

Pages