Nieuws

  • “Snelle groei van ASC dankzij het Global Salmon Initiative”, zegt het WWF

    De oprichting van het Global Salmon Initiative (GSI) in 2013 "zorgde voor een snelle opname van ASC-gecertificeerde zalm in de hele sector, wat ertoe geleid heeft dat nu ongeveer 40% van de zalmkwekerijen is gecertificeerd, waaronder 60% van de productie van GSI-leden", volgens een publicatie van het Wereldnatuurfonds WWF.

  • Maatregelen in verband met het coronavirus

    Door de ingrijpende impact van het coronavirus op de hele maatschappij, willen ook wij de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, onze klanten en onze leveranciers vooropstellen.

    Hierdoor zullen wij ook maatregelen treffen om een goed verloop van de productie en leveringen te kunnen garanderen.

  • Een nieuwe lading mosselen

    Na de stop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen maken we bij Pieters de overstap naar hangcultuurmosselen uit Scandinavië.

  • Update rond de aanvoer van sprotfilet in 2020

    Na de tegenvallende vangsten van 2018, konden wij u in 2019 geen gerookte sprot aanbieden. Helaas is de situatie tot nu toe nog steeds ongewijzigd, waardoor wij helaas ook in 2020 geen sprotfilet in ons assortiment hebben.

  • Wat eten we in 2050? – deel 3

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de laatste opkomende trends op vlak van voeding.

  • Wat eten we in 2050? – deel 2

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de volgende 3 opkomende trends op vlak van voeding.

  • Wat eten we in 2050? - deel 1

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de eerste 3 opkomende trends op vlak van voeding.

  • Duurzaam ondernemen wordt beloond

    Op donderdag 20 juni mocht ons bedrijf het VOKA Charter voor Duurzaam Ondernemen (VCDO) van VOKA, het Vlaams netwerk van ondernemingen, in ontvangst nemen. 

  • Culinaire inspiratie: op trendtour in Boedapest

    Onze trendwatcher bezocht recent Boedapest en gaf ons het volgende verslag over de culinaire evoluties en trends in deze metropool.

  • "Journée de découverte" voor Waalse grootkeukenkoks

    Op 21 mei ging de eerste 'Journée de découverte' door. Het concept: Waalse grootkeukenkoks een kijkje achter de schermen gunnen bij Volys, de gevogeltespecialist in Lendelede, en Pieters, visspecialist. Twee sleutelspelers in de markt van de collectiviteiten over de taalgrens heen.

Pages