Nieuws

  • “Laat ze maar zalm eten”, zegt Singaporese minister

    De Singaporese minister van Handel en Industrie raadt ouders aan hun peuters dagelijks anderhalve theelepel zalm te geven omdat dit ‘evenveel DHA* bevat als 30 flesjes opvolgmelk’.
  • Aandacht voor Global Salmon Initiative in The Huffington Post

    The Huffington Post heeft onlangs een uitgebreid artikel gepubliceerd over het Global Salmon Initiative (GSI), waarin een beeld geschetst wordt van de totstandkoming, activiteiten en ambities van het GSI.
  • Nu beschikbaar: Marine Harvest Salmon Farming Industry Handbook 2017

    Onlangs heeft Marine Harvest de nieuwste editie van het Salmon Farming Industry Handbook gepubliceerd.
  • Uitzending VRT-programma ‘Over Eten’ op Eén - De kleur van zalm

    Woensdag 10 mei a.s. om 20:35 u zendt de VRT op Eén een aflevering van de programmareeks ‘Over Eten’ uit, waarin onder andere een item te zien zal zijn over het onderwerp ‘de kleur van zalm’.
  • Product manager rokerij Marine Harvest Pieters Oostende

    De gerookte zalm van Marine Harvest Pieters krijgt erkenning in het wetenschappelijk tijdschrift EOS Tracé

    Tijdens de maand januari stond zalm in de kijker bij het wetenschapsmagazine EOS Tracé. Eén van hun journalisten kwam op bezoek bij de rokerij van Marine Harvest Pieters in Oostende.
  • zalm

    Nieuw rapport bevestigt: Kweekzalm kost het milieu minder dan vlees en kip

    Een nieuw onderzoek, uitgevoerd door RIAS Inc. wijst uit dat Life Cycle Analyse  (LCA) aantoont dat gekweekte zalm het milieu 24% minder belast dan kip, en dat rundvlees 500% meer milieukosten met zich meebrengt dan gekweekte zalm.
  • Gouden medailles voor gerookte Mowi zalm

    Onlangs werd aan gerookte Mowi zalm - onderscheiden voor zijn superieure kwaliteit en smaak: de internationale organisatie Monde Selection kende Gouden Medailles toe aan niet minder dan drie gerookte Mowi zalmproducten.
  • Niet alleen Eggs, maar ook Donuts – “nieuwe recepten voor duurzame zalmkweek”

    De ’Marine Donut’ is – naast ‘The Egg’ waarover we u onlangs al informeerden – een gloednieuwe installatie die Marine Harvest wil ontwikkelen en testen om zalm in een gesloten systeem (z.g. ‘closed containment’) te kweken.
  • The Egg – Op zoek naar het ‘Ei van Columbus’ voor zalmkweek zonder milieu-impact

    Marine Harvest heeft recent een aanvraag ingediend  in Noorwegen voor 14 licenties om een nieuwe, z.g. ‘closed containment’ technologie voor het kweken van zalm te testen en verder te ontwikkelen. Deze nieuwe technologie dankt zijn naam ‘The Egg’ aan de ei-vorm van de gesloten constructie.
  • Opening eerste MOWI zalmwinkel

    Op 24 februari opende Marine Harvest in Tokyo, Japan, de eerste Mowi zalmwinkel, vlak bij de beroemde vismarkt van Tokyo.

Pages