Nieuws

  • Mowi investeert in innovatieve snorkelkooien tegen zeeluis

    Vanaf de zomer van 2020 start een project binnen enkele zalmkwekerijen in Noorwegen en Schotland waarbij gebruik gemaakt wordt van zogenaamde “snorkelkooien” die speciaal ontworpen zijn om het besmettingspercentage van zeeluizen op onze zalm te verminderen.

  • Koude lijn: de ideale oplossing voor regeneratie

    Dankzij de installatie van een krachtige, flexibele productielijn bij ons zusterbedrijf Mowi Lemmer, hebben we ons aanbod in visproducten van topkwaliteit kunnen uitbreiden met een assortiment diepgevroren “Koude Lijn” producten die speciaal ontwikkeld zijn voor regeneratie.

  • GSSI movie

    Nieuwe GSSI video over duurzame vis met Mowi Brugge en Mowi Ierland

    Begin mei lanceerde het Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI) hun vernieuwde website en een nieuwe video met de titel ‘Delivering more sustainable seafood for everyone’. Voor de productie van deze video werd onder andere gefilmd bij Mowi Belgium in Brugge en bij Mowi Ierland.

  • Noorse zalm is veilig

    In 2016 onderzocht het Noorse Instituut voor Voedings- en Seafood-onderzoek (NIFES) ruim 13.000 kweekvissen – waarvan 90% zalm – en de conclusie van dit omvangrijke onderzoek is dat Noorse kweekvis veilig gegeten kan worden.

  • Seafood Watch ‘promoveert’ ASC-zalm en ASC-tilapia tot ‘goed alternatief’

    ASC-gecertificeerde zalm heeft begin juni jl. de aanbeveling ‘goed alternatief’ gekregen van het Seafood Watch programma, dat wereldwijd erkend wordt als een van de meest gerespecteerde bronnen van informatie over duurzame vis en seafood. Hun aanbevelingen zijn het resultaat van een veelomvattende beoordeling van de milieu-impact van visserijen en aquacultuuractiviteiten.

  • Eerste 200.000 zalmen van drijvende gesloten zalmkweekfaciliteit naar zee

    Medio mei heeft Marine Harvest – voor de allereerste keer – met succes 200.000 jonge zalmen overgebracht van ’s werelds grootste drijvende gesloten zalmkweekfaciliteit naar een conventionele zalmfarm in zee, waar ze verder zullen opgroeien.

    Lees meer ...

  • Aandacht voor Global Salmon Initiative in The Huffington Post

    The Huffington Post heeft onlangs een uitgebreid artikel gepubliceerd over het Global Salmon Initiative (GSI), waarin een beeld geschetst wordt van de totstandkoming, activiteiten en ambities van het GSI.

  • Nu beschikbaar: Marine Harvest Salmon Farming Industry Handbook 2017

    Onlangs heeft Marine Harvest de nieuwste editie van het Salmon Farming Industry Handbook gepubliceerd.

  • zalm

    Nieuw rapport bevestigt: Kweekzalm kost het milieu minder dan vlees en kip

    Een nieuw onderzoek, uitgevoerd door RIAS Inc. wijst uit dat Life Cycle Analyse  (LCA) aantoont dat gekweekte zalm het milieu 24% minder belast dan kip, en dat rundvlees 500% meer milieukosten met zich meebrengt dan gekweekte zalm.

  • Zalmrösti: nieuw in het koude lijn gamma

    Rösti, een Zwitserse specialiteit van geraspte aardappel, was de inspiratiebron voor dit nieuwe product, dat daarom de naam ‘Zalmrösti’ kreeg.

Pages